luni, 13 iunie 2011

Sirop de rubarba

Siropul de rubarba este usor de preparat si foarte aromat. Este potrivit pentru zilele calduroase de vara. Se serveste cu gheata. Acest sirop poate fi depozitat la rece cateva zile.

Ingrediente pentru siropul de rubarba
 

  • 6 tije de rubarba taiate in cubulete
  • 400 grame zahar
  • 400 ml apa.

Cum se prepara siropul de rubarba
 

Intr-o cratita, pune la fiert rubarba cu zaharul. Amesteca si lasa cateva minute pe foc.

Adauga apoi si apa si lasa pe foc pana da in clocot.

Da apoi focul mai mic si lasa rubarba sa mai fiarba 15 - 20 de minute.

In acest moment, rubarba trebuie sa fie frageda iar sucul putin gros.

Ia siropul de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Cand s-a racit complet, scurge siropul printr-o sita, indepartand pulpa de rubarba.

Cum se serveste siropul de rubarba
 

Siropul de rubarba se serveste rece.