Am uitat ca in secolele trecute cultivarea, prepararea si consumarea hranei erau acte sacre, am uitat ca in casele din vechime bucataria reprezenta centrul casei, "vatra", cu rol in consolidarea relatiilor familiale. Am uitat ca starea de spirit a stapanei casei se transfera in hrana in timp ce ea gatea. Am uitat ca Hipocrate spunea "fie ca hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana".
Am uitat sa ne hranim constienti de importanta acestui act. Consumam hrana haotic, din motive total diferite decat acela de a ne ajuta trupurile si mintile sa ne poarte prin lume in mod armonios si sanatos.
In alergatura noastra nebuna de fiecare zi cei mai multi am ajuns sa ignoram total modul in care ne hranim. Consumam hrana haotic, fara constiinta faptului ca acesta este un act sacru, prin care hrana si noi devenim una. Marul din care muscam este pe cale de a se abandona pe sine, devenind o pare a corpului nostru. In ultima vreme au aparut o multime de carti, emisiuni si cursuri privind alimentatia. Si totusi subiectul este tratat in continuare dintr-o perspectiva limitata. Accentul cade cel mult pe CE mancam, dar aproape niciodata pe CUM mancam. Si astfel, chiar daca am inceput sa ne interesam de diete, minerale, enzime, nutrienti, alimente bio si asa mai departe, mancam in continuare pe fuga, in timp ce conducem, in pat, uitandu-ne la televizor, scriindu-ne proiectele la calculator sau certandu-ne cu iubitul la telefon. Adica facem toate aceste lucruri in timp ce habar nu avem ca mancam. Acest seminar nu este un curs teoretic despre nutritie, gastronomie sau slabire. Este un seminar nascut dintr-o experienta personala de intelegere a bolii si a rolului acesteia de a transmite un semnal de alarma. Este un seminar nascut din practica, din alegerea constienta, zi de zi, de a consuma hrana ce place corpului si nu hrana ce place poftelor. Este un seminar despre experienta personala a reimprietenirii corpului cu hrana, mintea si emotiile, ca urmare a unor alegeri nutritionale noi.
Acest seminar este dedicat tuturor celor ce cauta remedii la disfunctionalitatile corpurilor lor, celor ce se simt din ce in ce mai obositi fara cauze evidente, celor ce au devenit constienti de importanta hranei dar nu au informatii concrete despre punctul de plecare sau locurile concrete de unde isi pot procura hrana ideala. Dar este dedicat si celor ce simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare si nu stiu cum si de unde sa isi ia puterea de a schimba ceva, cat si celor asaltati de informatii adesea divergente pe aceasta tema, care cauta acum repere noi, simple, de bun simt, care sa rezoneze cu fiinta lor. Este dedicat tuturor celor care simt ca actul de a manca merita sa fie mai mult decat un automatism, devenind in schimb un gest de armonizare constienta cu energiile intregului Univers si o celebrare a Fiintei noastre Complete.
Seminar: Dana Lupu - Echipa Asociatia de Terapii Transpersonale
Am uitat sa ne hranim constienti de importanta acestui act. Consumam hrana haotic, din motive total diferite decat acela de a ne ajuta trupurile si mintile sa ne poarte prin lume in mod armonios si sanatos.
In alergatura noastra nebuna de fiecare zi cei mai multi am ajuns sa ignoram total modul in care ne hranim. Consumam hrana haotic, fara constiinta faptului ca acesta este un act sacru, prin care hrana si noi devenim una. Marul din care muscam este pe cale de a se abandona pe sine, devenind o pare a corpului nostru. In ultima vreme au aparut o multime de carti, emisiuni si cursuri privind alimentatia. Si totusi subiectul este tratat in continuare dintr-o perspectiva limitata. Accentul cade cel mult pe CE mancam, dar aproape niciodata pe CUM mancam. Si astfel, chiar daca am inceput sa ne interesam de diete, minerale, enzime, nutrienti, alimente bio si asa mai departe, mancam in continuare pe fuga, in timp ce conducem, in pat, uitandu-ne la televizor, scriindu-ne proiectele la calculator sau certandu-ne cu iubitul la telefon. Adica facem toate aceste lucruri in timp ce habar nu avem ca mancam. Acest seminar nu este un curs teoretic despre nutritie, gastronomie sau slabire. Este un seminar nascut dintr-o experienta personala de intelegere a bolii si a rolului acesteia de a transmite un semnal de alarma. Este un seminar nascut din practica, din alegerea constienta, zi de zi, de a consuma hrana ce place corpului si nu hrana ce place poftelor. Este un seminar despre experienta personala a reimprietenirii corpului cu hrana, mintea si emotiile, ca urmare a unor alegeri nutritionale noi.
Acest seminar este dedicat tuturor celor ce cauta remedii la disfunctionalitatile corpurilor lor, celor ce se simt din ce in ce mai obositi fara cauze evidente, celor ce au devenit constienti de importanta hranei dar nu au informatii concrete despre punctul de plecare sau locurile concrete de unde isi pot procura hrana ideala. Dar este dedicat si celor ce simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare si nu stiu cum si de unde sa isi ia puterea de a schimba ceva, cat si celor asaltati de informatii adesea divergente pe aceasta tema, care cauta acum repere noi, simple, de bun simt, care sa rezoneze cu fiinta lor. Este dedicat tuturor celor care simt ca actul de a manca merita sa fie mai mult decat un automatism, devenind in schimb un gest de armonizare constienta cu energiile intregului Univers si o celebrare a Fiintei noastre Complete.
Seminar: Dana Lupu - Echipa Asociatia de Terapii Transpersonale
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu