vineri, 27 septembrie 2013

Gutuia - medicament pentru o multime de boli

Marturii despre viturtile terapeutice ale gutuilor dateaza de acum 4.000 de ani. Grecii si romanii le foloseau pentru marirea potentei si imunitatii. Grecii credeau despre gutui ca sunt fructele dragostei, fericirii si le duceau Afroditei ca jertfa. Azi, cercetarile au aratat proprietatile extraordinare ale acestor fructe in domeniul medicinei. Intr-un singur fruct, exista depozite impresionante de vitamine, minerale, carbohidrati si fibre!

Gripa si raceala, hepatite
Se recomanda consumarea zilnica a unui pahar cu suc proaspat de gutui timp de o saptamana in cazul gripei si de o luna pentru a ajuta ficatul in caz de hepatita. Datorita cantitatii mari de vitamina C, sucul de gutui este si un bun tratament pentru bolile pulmonare, dar si cand ne curge nasul sau tusim.

Pancreatita, insuficienta pancreatica
Tot sucul de gutui face minuni in vindecarea acestor boli foarte greu de tratat prin metode conventionale. Se bea de trei ori pe zi o ceasca cu suc de gutui diluat cu ½ pahar de suc de mere, timp de trei saptamani.

Boli canceroase
Anumite substante din gutui, in special vitamina B17, ajuta organismul sa distruga celulele maligne, fara a le afecta pe cele sanatoase. Se bea 1-2 pahare cu nectar pe zi (preparat cu tot cu coaja).

Enterocolite, colon iritabil, constipatie
Sucul de gutui este un excelent tonic al intestinelor, cu efect antiinflamator. Daca suferi de constipatie, hemoroizi sau colon iritabil, se recomanda consumul zilnic a 500 ml de suc de gutui, iar daca entecolita este cauza suferintei tale, bea zilnic 1½ litri de decoct, preparat din ½ gutuie si 250 ml de apa - se fierbe cinci minute si se bea caldut.

Greata si arsuri, dureri de stomac
Se bea dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu suc de gutui. Opreste imediat varsaturile, alunga greata si, in timp, ajuta stomacul sa-si refaca mucoasa.

O gutuie pe zi
Mananca dimineata, pe stomacul gol, o gutuie! Este un mijloc natural de a-ti intari gingiile, remineraliza dintii, dar si sa elimini toxinele din organism si sa alungi oboseala.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/gutuia-medicament-pentru-o-multime-boli-115015267.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu