duminică, 4 mai 2014

Florile si semnificatia lor ascunsa


Dat fiind ca suntem in luna Mai , luna florilor sau Florar cum i se mai spune popular, acest articol este despre semnificatia  ascunsa a florilor .Florile reprezinta de multa vreme o sursa importanta de energie si inspiratie. Fiecare aspect al florii a fost folosit de vindecatori. Mirosurile, calitatile curative, culorile si intreaga imagistica a florilor servesc drept legatura cu anumite forte arhetipale din natura. Indiferent daca o persoana isi da seama sau nu, floarea aleasa are o puternica semnificatie simbolica. Aceasta semnificatie isi lasa amprenta asupra florii.
Suntem atrasi de acele flori care reflecta fortele arhetipale care se manifesta in viata noastra sau o influenteaza la un moment dat.Florile constituie  sursa unor vibratii energetice puternice. Ele influenteaza tot ce le inconjoara intr-o forma subtila si autentica, reflectand unele calitati sau trasaturi specifice si active ale oamenilor care sunt atrasi de ele. Toate plantele care infloresc indica o intelepciune ascunsa. Florile pe care le alegem sunt cele care reflecta cel mai bine aspectele ascunseale vietii noastre la un moment dat, cele mai importante aspecte pentru noi.
crinCei mai multi oameni stiu cate ceva despre calitatile curative ale florilor si plantelor. Exista si multe flori al caror miros se foloseste pentru a influenta anumite stari psihologice. Multe flori au fost asociate cu zei si zeite. “”Citirea” florii poate sa declanseze fluxul informatiilor semnificative , ea asternand o punte intre  constient si subconstient si facand ca impresiile sa iasa la suprafata. De exemplu crinul are un miros usor diafan si a fost asociat de multa vreme  cu relevarea aspectelor divine dintr- persoana. Tulpina sa lunga semnifica inaltarea spiritului. Frunzele care atarna reflecta smerenia  iar albul acestei flori inseamna puritate.
Anemona- glasul superior al adevarului
Angelica-lumina interioara si inspiratie
Begonia-echilibru integral
Caprifoiul-incredere tinereasca
Crinul-renastere, puritate
Crizantema -alchimie , vitalitate sporita
Floarea soarelui-Descoperirea soarelui interior
Gardenia- protejarea starii de bine interioara
Garoafa-iubire pentru sine si pentru viata, pasiune carnala
Galbenelele- longevitate si fidelitate
Gipsarita-modestie, frumusete blanda
Gura leului- aparare impotriva influentelor nedorite
Iasomia-respect de sine , transformare
Laleaua-incredere si reusita
Margareta-creativitate si forta interioara data de natura
Muscata -renasterea bucuriei in viata
Narcisa-intelegerea frumusetii interioare si a spiritului superior
Nu-ma-uita -amintirea vietilor anterioare impreuna cu lectiile lor si talentele mostenita
Orhideea-sexualitate
Piciorul cocosului-vindecare ,intelegere , directii noi
Stanjenelul-pace , speranta intr-o renastere
Trandafirul-frumusete , iubire, vindecarea inimii
Violeta-simplitate si modestie
Zambila -blandete si manifestarea feminitatii
laleleIn continuare va recomand un exercitu de clarsenzivitate florala.
1.Cereti unei persoane sa aduca o floare. Sfatuiti-o sa nu lase pe nimeni sa o atinga dupa ce a cules-o asigurandu-va ca pe ea se afla doar amprentele posesorului.
2. Faceti cateva exercitii de relaxare si stimulati chackrele mainilor.
3. Luati floarea si treceti usor mainile pste ea .Puteti sa o lipiti de obraz ca sa simtiti petalele.Mirositi-o .Observati culorile. Nu va grabiti.
4. Fiti atenti la ce simtiti in primul moment. Cum simtiti floarea? Moale? Puternica? Rigida?Masculina ?Feminina?
5. Observati caracteristicile florii. Are un miros puternic sau abia perceptibil?
Ce va spune aceasta in legatura cu persoana? Ce semnificatie are culoarea? Floarea are imperfectiuni? Crestaturi?
Calitatea si starea florii pot oferi indicii despre sanatatea celui care a adus-o sau despre un alt aspect al vietii sale. Observati ce anume se poate numara la floare: frunze, boboci, spini. Numerele asociate cu floarea vor reprezenta intotdeauna ceva din viata persoanei . De exemplu numarul  de boboci poate indica numarul pofesiilor sau  al mebrilor familiei. Numarul spinilor unui trandafir poate fi asociat cu numarul  de probleme de acum, sau din trecut. Daca persoana a rupt spinii acest lucru poate sa reflecte eforturile ei de a rezolva vechi probleme .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu