miercuri, 21 mai 2014

Cum se combina ceaiurile?



1.Ceai gastric: flori de coada-soricelului, flori de galbenele, flori de musetel, radacina de odolean, menta, papadie.
2.Ceai hepatic: coaja de crusin, flori de coada-soricelului, frunze de mena, fructe de maces, matase de porumb, radacina de papadie, turita-mare, rostopasca, volbura, sunatoare.
Se beau doua-trei ceaiuri pe zi, dintre care unul dimineata pe stomacul gol.
3. Ceai depurativ: flori de soc, cicoare, papadie, trei-frati-patati.
4. Ceai diuretic: flori de albastrele, frunze de mesteacan, frunze de merisor, matase de porumb, radacina de osul-iepurelui, rizomi de pin, seminte de macese, coada-calului.
5. Ceai dietetic: frunze de afin, frunze de dud, frunze de nuc, teci de fasole, menta, papadie.
6. Ceai laxativ: coaja de crusin, frunze de roinita, volbura.
7. Ceai antiasmatic: flori de coada-soricelului, frunze si flori de paducel, frunze de podbal, frunze de salvie, cimbrisor-de-cimp, isop, talpa gistei, unguras.
8. Ceai antireumatic: frunze de frasin, frunze de mesteacan, flori de soc, fructe de ienupar, teci de fasole, coaja de salcie, coada-calului.
9. Ceai pentru cardiaci: flori de tei, frunze si flori de paducel, radacina de odolean, talpa-gastei, menta.
Ceai antidiareic: coaja de stejar, frunze de nuc, radacina de cerentel, coada-racului, rachitan, turita-mare, cimbrisor-de-cimp, menta.
10. Ceai sedativ: flori de tei, radacina de odolean, capsule de mac, conuri de hamei, sovarv, talpa-gastei.
11. Ceai aperitiv: radacina de ghintura, rizomi de obligeana, schinel, tintaura, pelin, macese, coriandru.
12. Ceai anticolici: flori de coada-soricelului, flori de musetel, frunze de roinita, frunze de menta, sunatoare, talpa-gistei, capsule de mac, fenicul.

Ada Sinziana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu