miercuri, 26 martie 2014

Ceai de flori de gălbenele



Gălbenelele sunt plante care au numeroase calităţi curative atât intern, cât şi extern, este un bun antiinflamator şi antibacterian, fiind folosit chiar şi în unele forme de cancer. Au în compoziţia lor vitamina C, acid malic, săruri minerale şi substanţe proteice. Ele pot fi folosite sub formă de ceaiuri, infuzie, decoct, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. Nu este indicat femeilor gravide.

Mod de preparare al infuziei: se pun două linguriţe pline de floare uscată în 350 de ml de apă clocotită, după care se lasa 15 minute cu un capac deasupra. Această infuzie se bea înainte de masă cu jumătate de oră, de 3 ori pe zi.

Ceaiul de gălbenele calmează durerile mestruale şi reglează ciclul menstrual deoarece are proprietatea de a îmbunătăţi circulaţia sângelui.

Infecţiile şi inflamaţiile gingivale sunt se reduse şi vindecate. Este utilizat des în grăbirea vindecărilor plăgilor din urma extracţiilor dentale.

Ceaiul de galbenele este un bun tratament în gastrită, ulcer gastric, colecistită şi enterocolită.
În urma unei intervenţii chirurgicale, ceaiul ajută la detoxifierea corpului.

Ochii sunt trataţi de conjunctivită prin spălarea cu ceai.
Gălbenelele calmează pielea iritată dacă se aplică comprese pe pielea inflamată. Datorită efectului său cicatrizant, se aplică în cazul degerăturilor, plăgilor şi arsurilor.
La fel şi acneea, dar tratamentul cu comprese durează o saptămână.

Se pot face inhalaţii cu ceai de gălbenele în problemele de congestie nazală, iar gargara cu acest ceai ameliorează durerile de gât.

Pentru afecţiuni vaginale ca leucoreea, tricomoniaza şi candidoza se utilizează spălăturile cu ceai de gălbenele, cremele sau supozitoarele. Vindecă chiar şi hemoroizii.

Georgiana Nistor
Photo: Ceai de flori de gălbenele

Gălbenelele sunt plante care au numeroase calităţi curative atât intern, cât şi extern, este un bun antiinflamator şi antibacterian, fiind folosit chiar şi în unele forme de cancer. Au în compoziţia lor vitamina C, acid malic, săruri minerale şi substanţe proteice. Ele pot fi folosite sub formă de ceaiuri, infuzie, decoct, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. Nu este indicat femeilor gravide.

Mod de preparare al infuziei: se pun două linguriţe pline de floare uscată în 350 de ml de apă clocotită, după care se lasa 15 minute cu un capac deasupra. Această infuzie se bea înainte de masă cu jumătate de oră, de 3 ori pe zi.

Ceaiul de gălbenele calmează durerile mestruale şi reglează ciclul menstrual deoarece are proprietatea de a îmbunătăţi circulaţia sângelui.

Infecţiile şi inflamaţiile gingivale sunt se reduse şi vindecate. Este utilizat des în grăbirea vindecărilor plăgilor din urma extracţiilor dentale.

Ceaiul de galbenele este un bun tratament în gastrită, ulcer gastric, colecistită şi enterocolită.
În urma unei intervenţii chirurgicale, ceaiul ajută la detoxifierea corpului.

Ochii sunt trataţi de conjunctivită prin spălarea cu ceai.
Gălbenelele calmează pielea iritată dacă se aplică comprese pe pielea inflamată. Datorită efectului său cicatrizant, se aplică în cazul degerăturilor, plăgilor şi arsurilor.
La fel şi acneea, dar tratamentul cu comprese durează o saptămână.

Se pot face inhalaţii cu ceai de gălbenele în problemele de congestie nazală, iar gargara cu acest ceai ameliorează durerile de gât.

Pentru afecţiuni vaginale ca leucoreea, tricomoniaza şi candidoza se utilizează spălăturile cu ceai de gălbenele, cremele sau supozitoarele. Vindecă chiar şi hemoroizii.

Georgiana Nistor