vineri, 4 aprilie 2014

Uleiul esential de lavanda face minuni pentru minte si trup

Lavanda, pe numele ei stiintific Lavandula angustifolia, are un miros floral si proaspat care binedispune si relaxeaza. Este unul dintre cele mai versatile uleiuri esentiale, de aceea nu trebuie sa-ti lipseasca din casa!

Lavanda este o planta adaptogena, ceea ce inseamna ca ajuta organismul sa se adapteze in conditii de stres fizic si emotional intens. Este un ajutor excelent pentru relaxarea si calmarea psihicului si fizicului inainte de somn, dar in acelasi timp are si efecte de energizare si stimulare (daca este folosita in exces).

De asemenea, lavanda este extrem de eficienta in tratamentele de infrumusetare si de ingrijire a pielii, fiind recunoscuta pentru capacitatea ei de a curata taieturile si de a calma vanataile si iritatiile. Nu in ultimul rand, lavanda poate fi folosita in bucatarie, pentru a amplifica aroma mancarurilor.


Multiplele intrebuintari benefice ale lavandei

Acnee: Lavanda este de mare ajutor in tratarea acneei, intrucat echilibreaza productia de sebum si reduce semnele de pe fata. Asadar, adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda in crema sau in demachiantul pe care il folosesti.
Arsuri minore: Dupa ce tii arsura 5 minute sub un jet de apa rece, maseaza-o delicat cu ulei esential de lavanda. Durerea si usturimea dispar imediat, iar arsura se va vindeca fara cicatrice!
Arsuri solare: Toarna 8 picaturi de ulei de lavanda si 4 de ulei de menta intr-o lingurita cu ulei de jojoba. Acest amestec pune-l in apa din cada, care trebuie sa fie rece spre calduta, si imbaiaza-te timp de 10 minute.
Cicatrice: Aspectul cicatricelor poate fi ameliorat printr-un masaj delicat cu ulei esential de lavanda pe sau in jurul zonei afectate.
Rani si taieturi: Lavanda are puterea de a potoli durerea, de a preveni infectarea si ajuta la vindecarea pielii. Trebuie doar sa aplici ulei esential de lavanda peste rani sau taieturi.
Piele uscata: Portiunile de piele uscata sau crapata pot fi hidratate prin frecare usoara cu ulei esential de lavanda.
Insomnii: Freaca intre palme cateva picaturi de ulei esential de lavanda, apoi netezeste perna pe care dormi. Te va ajuta sa adormi mai repede si sa te odihnesti mai bine.
Dureri musculare: Daca ai desfasurat activitati care te-au solicitat fizic, fa baie intr-o cada cu apa calda in care ai turnat cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Durerile si tensiunea din muschi vor disparea ca prin farmec!
Eczeme: Toarna 5 picaturi de ulei de lavanda intr-un lighean cu apa calda si relaxeaza-ti picioarele. Pentru ca talpile sunt poroase, lavanda ajunge rapid in circulatia sangelui si de aici isi "imprastie" efectele relaxante in intreg organismul.
Dureri de cap: Pune-ti pe frunte o compresa facuta dintr-un tifon inmuiat in apa rece pe care ai pulverizat cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Tot pentru a reduce durerea de cap, maseaza-ti tamplele, fruntea si ceafa cu ulei de lavanda.
Sinuzita: Fa inhalatii cu cate doua picaturi de ulei de lavanda si de lamaita turnate intr-un vas cu apa fierbinte. Acopera-ti capul cu un prosop, stai deasupra vasului si inhaleaza aburii incet si profund.
Crampe menstruale: Maseaza usor partea de jos a abdomenului cu ulei de lavanda sau aplica o compresa calda pe care ai pulverizat putin ulei de lavanda.
Ameteli si palpitatii: Prepara-ti propriile saruri revigorante, amestecand ulei de lavanda cu ulei de menta, sare de mare si ulei de busuioc.
Dureri de urechi: Incalzeste sticluta cu ulei de lavanda in apa fierbinte timp de 1-2 minute, apoi maseaza usor cateva picaturi pe pielea din jurul urechilor si a gatului. Pentru copii si bebelusi, amesteca 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda cald cu putin ulei de masline si maseaza in acelasi mod.
Calmant pentru minte, trup si spirit: Simplul fapt de a mirosi lavanda te ajuta sa iti calmezi mintea, trupul si spiritul dupa o zi grea de munca.
Molii, musculite si tantari: Toate aceste insecte mici si enervante urasc mirosul de lavanda. Poti evita muscaturile lor daca iti improspatezi perna cu cateva picaturi de ulei de lavanda sau pui in fata ferestrei, intr-un bol, un disc demachiant imbibat in ulei de lavanda. Pentru a tine moliile departe de dulapurile tale, pune saculeti cu lavanda intre haine sau atarna-i pe umerase, reimprospatandu-le aroma din cand in cand cu 2-3 picaturi de ulei de lavanda.
Deodorant pentru dulap: Pune cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe un disc demachiant si aseaza-l in sertare sau in dulap. Iti va parfuma hainele si va alunga moliile si insectele.

Sursa 

Proprietăți: antibiotic, antidepresiv, detoxifiant, reduce cicatriciile, stimulează vindecarea, antiseptic, antifungic, analgezic, antitumoral, anticonvulsiv, antispasmotic, vasodilatator, relaxant, anti-inflamator, hipotensiv, anticoagulant, reduce nivelul grăsimilor din sânge, a colesterolului, combate excesul de sebum, echilibrează psihic și emoțional.

Indicații: infecții respiratorii, hipertensiune arterială, arteroscleroză, dureri de cap, dureri menstruale asociate sindromului premenstrual, probleme dermatologice (refacerea tegumentului perineal, acnee, eczeme, psoriazis, cicatrici), arsuri, alopecie, insomnie, tensiune nervoasă, dureri musculare, reumatism, accese de furie, supărări, infecții fungice ale pielii și ale unghiilor, Candida.


Ulei esențial de Lavandă - 15 ml ~ poate fi comandat de AICI

Pret: 138 lei~15 ml sau 61 lei 5 ml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu