sâmbătă, 30 aprilie 2011

Alte tablouri

Am avut inspiratia de a crea si aceasta pictura minunata pentru armonizarea casei.

   Geometria cu cercuri multe care se intersecteaza in cercul cel mare reprezinta Floarea vietii.
   
   Floarea Vieţii reprezintă renaşterea/transformarea fiinţei, creaţie şi manifestare, formă şi conţinut, înţelepciune şi cunoaştere, adevăr şi realitate.


Simbolul florii vieţii se regăseste în multe din culturile din întreaga lume , de asemeni in România, cu precadere în zona de nord a ţării. In acest simbol se regăsesc toate elementele constitutive ale universului. Denumirea originala este
Mer- Ka- Ba.


Mai multe despre efectul de forma gasiti aici:Va recomand un filmulet cu simbolul Florii Vietii
Asa arata cand am terminat...

Asta e pictura prietenului meu -  YIN ~ YANG
(Simbolul echilibrului perfect)

In dimensiunea dualitatii in care inca fiintam,Yin-Yang reprezinta principiul contrariilor, echilibrul care trebuie să existe în viata noastra si ar trebui sa se dezvolte armonios. Pentru că Yin nu poate exista fără Yang . Lumina nu ar fi lumina fără prezenta întunericului, binele nu ar fi bine, fără existenta raului, nimic nu ar fi nimic fără existenta tuturor.
Simbolul taoist simplifica relaţia de Yin si Yang. Cercul reflectă unitatea – “toate fenomenele sunt o manifestare a infinitului” – sectiunea umbrita ar putea reprezenta energia Yin, întrucat sectiunea luminoasa este reprezintata de energia Yang. În cadrul fiecarei sectiuni există o mică parte din opusul sau. Acest lucru subliniaza principiul “că nimic nu este complet”, Yin si Yang, nimic nu este în totalitate - trebuie să fie o cantitate mică din prezenta opusului care să-i dea dinamism.Yin a fost asociat în mod tradiţional cu Pamantului . Calităţile sale reprezinta iarna, frig, intuneric, liniste şi apa. Yang, pe de alta parte, reprezintă Cerul, infinitul sau cosmosul. Natura lui Yang este calda, bine luminata, strălucitoare, de foc, activa, în mişcare si de viata.
Linistea şi rece este reprezenta de Yin care este mai mult asociat cu lumea spirituala, tristetea, depresia, cu moartea . Yang, cu simbolismul sau de activitate, caldura si lumina, este mai mult asociat cu viata, bucuria, locuitele, case sau palate.

Toate fenomenele care au loc in Univers reflecta permanent dualitatea Yin-Yang. Prezenta efemera in universal energetic si omul se supune acestei legi fundamentale. Asfel barbatul este Yang iar femeia este Yin si pe masura ce inaintam in infrastructura corpului uman, gasim aceeasi bipolaritate Yin – Yang permanent.
Yin reprezinta totul despre lume, care este închis, ascuns, pasiv, receptiv, elastic, moale, şi feminin. Yang reprezinta totul despre lume care este iluminat, evident, activ, agresiv, control, cald, tare, şi masculin. Pământul este obiectivul suprem Ying. Cerul este obiectul final Yang.
SA CELEBRAM YIN-UL , FEMININUL DIN FIINTA NOASTRA DAR SA PRIMIM SI YANG-UL CA O INTREGIRE A UNITATII DIVINE!