luni, 29 iulie 2013

Alimente alcaline, alimente acide


PH 3
Apa carbogazoasa, Bauturi energizante

PH4
Popcorn, Crema de branza, Unt, Produse de patiserie, Paste, Branza, Carne de porc, Bere, Vin, Ceai negru, Muraturi, Ciocolata, Nuci prajite, Otet, Zahar, Indulcitori

PH5
Majoritatea apelor purificate, Apa distilata, Cafea, Suc de fructe dulci, Fistic, Carne de vita, Paine alba, Arahide, Grau

PH6
Sucuri de fructe, Majoritatea cereralelor, Oua, Peste, Ceai, Fasolea gatita, Spanac gatit, Lapte de soia, Nuca de cocos, Prune, Orez brun, Cacao, Ovaz, Somon

PH7
Apele de izvor, Apa de mare

PH 8
Mere, Migdale, Rosii, Grapefruit, Porumb, Ciuperci, Nap, Masline, Boabe de soia, Piersici, Ardei gras, Ridiche, Ananas, Cirese, Orez salbatic, Caise, Capsuni, Banane

PH 9
Avocado, Ceai verde, Salata, Telina, Mazare, Cartofi dulci, Vinete, Fasole verde, Sfecla, Afine, Pere, Struguri, Kiwi, Pepeni, Mandarine, Smochine, Curmale, Mango, Papaya

PH10
Spanac, Broccoli, Anghinare, Varza de Brussel, Varza, Conopida, Morcov, Castravete, Lamai, Lime, Alge, Asparagus, Kale, Ridiche, Verdeturi, Ceapa

marți, 23 iulie 2013

10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus


1. Tamaia = darul magic

Unul din darurile pe care magii le-au adus la nasterea lui Iisus a fost tamaia. Tamaia era utilizata in acele timpuri drept un remediu universal in prevenirea infectiilor si era apreciata pentru capacitatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice, precizeaza Aron Tabor pehttp://www.beliefnet.com/JesusDaily/Features/10-Medicines-Used-During-Jesus-Times.aspx?b=1&p=11 Istoricul roman si botanistul Pliniu cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea totodata ca tamaia ar fi eficienta si in problemele digestive si in tratarea racelii, a febrelor, a tusei, dar si pentru regenerarea parului si a pielii si pentru intarirea gingiilor. Pentru a-si astupa si vindeca ranile din scoarta, arborele de Boswellia, originar din Orientul Mijlociu, secreta aceasta rasina speciala.
tamaie
Esenta de tamaie dispune de o energie yin vindecatoare, ce inlesneste curatarea energetica si spirituala, dar are totodata efecte extraordinare in afectiunile respiratorii si in tratarea bronsitei si a laringitei. In medicina moderna s-au facut unele cercetari ce atesta calitatile exceptionale ale tamaiei. Cercetatorii au facut referire la ea ca un posibil tratament pentru anumite tipuri de cancer, pentru colitele ulcerative, pentru boala Crohn, pentru anxietate sau astm etc.
 

2. Smirna = aur pentru sistemul imunitar

Alaturi de tamaie, cei trei magi au adus in dar pruncului Iisus si smirna, ambele considerate a fi obiecte “de lux” si la fel de pretioase ca si aurul. Insa beneficiile smirnei nu inceteaza sa ne uimeasca si astazi, in epoca moderna. In mod traditional, smirna era folosita pentru a trata artrita, pentru a imbunatati circulatia, pentru tulburari digestive, dureri ale menstruatiei, infectii respiratorii, respiratie urat mirositoare, lepra, febra si racelile, gingii slabite etc, insa oamenii de stiinta i-au descoperit si alte beneficii.smirna
Pe langa intarirea sistemului imunitar acestia cred ca smirna stimuleaza productia de celule albe din sange. Smirna este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina actuala are in vedere efectele pe care le are aceasta in tratarea cancerului si a tumorilor. Stiati ca in 2001, cercetatorii de la Universitatea Rutgers au identificat substantele continute de smirna care omoara celulele canceroase? La fel ca si tamaia, smirna contine 75% seschiterpene care stimuleaza partea creierului care controleaza emotiile. Totodata, ajuta si hipotalamusul, glanda pineala si glanda pituitara. Smirna are si proprietati antifungice, antibacteriale si antiinflamatorii.


3. Usturoiul = planta vitalitatii

Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cultivate pe acest pamant, datand de acum 6000 de ani. Egiptenii antici credeau ca usturoiul este inzestrat cu virtuti sacre si era plasat ca atare in mormintele faraonilor. Totodata, era obligatoriu ca slavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu-si astfel puterea si vitalitatea.usturoi
Usturoiul era consumat si in timpurile antice de atletii greci si soldatii romani inainte de a pleca la batalie sau la vreo competitie pentru a le spori vigoarea. Usturoiul era folosit atat ca aliment, cat si ca medicament in timpul vietii lui Iisus.
Usturoiul este intr-adevar miraculos si are proprietati medicinale si vindecatoare remarcabile. Este un antibiotic natural extrem de puternic, dar si un antioxidant pe masura, iar calitatile sale antibacteriale si antivirale au devenit legenda. Conform oamenilor de stiinta de la Universitatea Alabama, Birmingham, o dieta bogata in usturoi poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer precum cel de colon, de san sau de prostate deoarece usturoiul are puterea de a amplifica producerea de suflat de hidrogen. Totodata, ustoroiul este minunat in ceea ce priveste beneficiile cardiovasculare, reducand nivelul de trigliceride si colesterolul total de la 5% pana la 15%.
 

4. Limba Mielului = Bogata in fitonutrienti, minerale si vitamine

Bogata in fitonutrienti, minerale si vitamine, limba mielului era consumata atat in alimentatie, cat si pentru mentinerea sanatatii in timpurile lui Iisus. In medicina traditionala, limba mielului era utilizata pentru a reduce tusea, febra, durerile menstruae, reumatismul, eczemele. Astazi, se stie ca planta de Limba Mielului contine acizi grasi esentiali precum acid gama-linoleic (in concentratie de 17-20%) ce sunt renumiti pentru efectul lor antiinflamator.limba mielului
Acidul linolenic este un acid gras omega-6 ce joaca un rol esential in reducerea durerilor articulare, in intarirea imunitatii si a mentinerii sanatatii pielii. Totodata, limba mielului contine o cantitate insemnata de vitamina C (60% din doza zilnica recomandata per 100 g), vitamina A (140% din doza zilnica recomandata), vitamina B3 (niacin), fier (41% din doza zilnica recomandata), calciu, potasiu, cupru, magneziu, zinc.


5. Feniculul = unul dintre cele mai bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta

Feniculul era o planta utilizata in timpurile lui Iisus ca un substitut de sezon pentru piper, fiind totodata cunoscuta pentru efectul sau de crestere a apetitului. In Naturalis Historia a lui Plinius se mentioneaza insa si intrebuintarea medicala a feniculului: se credea ca feniculul are efecte benefice asupra sanatatii ochiului. Cercetarile moderne au aratat insa ca feniculul este o sursa excelenta de vitamina C, acid folic, potasiu si fibre dietare.fenicul
Cu doar 27 de calorii per ceasca si zero colesterol, feniculul este unul dintre cele mai bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca anetolul, un fitonutrient antiinflamator ce impiedica transformarea celulelor normale in celule canceroase, se gaseste din belsug in compozitia feniculului. Feniculul este intrebuintat astazi in tratarea flatulentei, a indigestiei, a hipertensiunii, in alaptare si in tratarea sindromului premenstrual, in tratarea congestiei sinusurilor.
 

6. Rodia = "Super Antioxidantul"

Despre rodie, nu se poate spune decat de bine…. Inca din epoca lui Iisus, rodia era considerata un dar pretios al naturii si folosita ca un remediu in medicina. Radacinile de rodie erau preparate si intrebuintate pentru a elimina parazitii intestinali precum tenia. Florile de rodie serveau in schimb drept remediu pentru afte si dizenterie. Stiinta moderna arata ca rodiile contin o paleta bogata si diversa de substante protective si benefice incluzand fitoestrogeni, polifenoli, tanin elagic, antocianina. Toate aceste substante sunt in mod natural antioxidanti puternici.rodie
Mai mult, cercetatorii au demonstrat ca sucul de rodie are abilitatea uimitoare de a anula ateroscleroza existenta. In plus, un studiu efectuat in Israel arata ca sucul de rodie distruge celulele canceroase, lasandu-le in schimb intact pe cele sanatoase. Semintele de rodie actioneaza precum unei aspirine, prevenind formarea de cheaguri de sange. Rodia contine o cantitate insemnata de antioxidanti (vitamine si enzime raspunzatoare pentru mentinerea in cote normale a colesterolului) si de aceea a fost numita “superantioxidantul”.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, Berkeley, au descoperit ca sucul de rodie are o putere antioxidanta de trei ori mai mare decat cea a vinului rosu sau a ceaiului verde, antioxidanti puternic la randul lor.
Foto: Sxc.hu

7. Tarhonul = Mai mult decat un condiment, un medicament excelent

Cu o aroma deosebita ce il recomanda drept un pretios condiment, tarhonul era utilizat in vremurile lui Iisus si ca remediu in medicina traditionala. Se credea ca tarhonul stimuleaza apetitul si este util in tratarea sughitului, a indigestiei si a meteorismului. Ceaiul de tarhon era folosit pentru tratarea insomniilor, iar frunzele de tarhon erau pur si simplu mestecate pentru ameliorarea durerilor de dinti.tarhon
Cunoscut ca “rege al plantelor”, tarhonul are proprietati antioxidante si contribuie la stimularea creierului, a sistemului nervos, a sistemului circulator, al sistemului endocrin si digestiv.Conform cercetarilor recente, componentele sale polifenolice contribuie la scaderea nivelului de glucoza din sange.
 

8. Varza = Peste 87 de remedii

In Naturalis Historia, se arata pehttp://www.beliefnet.com/JesusDaily/Features/10-Medicines-Used-During-Jesus-Times.aspx, Plinius mentiona cel putin 87 de remedii atribuite verzei. Specialistii in medicina ale timpurilor lui Iisus considerau ca prin consumul frecvent de varza cruda te protejezi impotriva durerilor de cap si iti intaresti vederea. De asemenea, consumul de varza cruda era indicat si pentru mentinerea starii generale de sanatate, iar compresele de varza inmuiata in apa calduta erau folosite in tratarea ranilor si a luxatiilor si chiar a diverselor forma de cancer, chiar daca termenul nu este cunoscut in acele timpuri.varza
Astazi se cunoaste faptul ca varza este un bun antioxidant, continand chiar mai multa vitamina C decat portocalele. Este totodata o sursa bogata de iod, ceea ce ajuta la functionarea optima a creierului si a sistemului nervos, dar si la mentinerea unei bune functionari a glandelor endocrine. Varza contine si vitamina E, calciu, magneziu, potasiu, vitamina B, fibre.
Foto: SXc.hu


9. Murele = fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti

Murele erau considerate a fi eficiente in bolile gingiilor si ale amigdalelor in epoca lui Iisus, se arata pe acelasi site. In acele timpuri se credea ca murele pot chiar neutraliza efectele veninului de sarpe. Pe de alta parte, Plinius mentiona in Naturalis Historia intrebuintarea extractelor din mugurii de mur in scop diuretic si curativ, iar a frunzelor de mur in tratarea ranilor pielii.
mure
In zilele noastre, cercetatorii ne dezvaluie faptul ca murele se numara printre fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti. Dintre legume, doar spanacul si varza Kale mai prezinta o cantitate similara de antioxidanti. Murele sunt o sursa excelenta de vitamina C (100 g de mure contin 35% din doza zilnica recomandata), au putine calorii, contin fitoestrogen, antocianine, acid elagic, salicil. Prin urmare, au efect de protectie impotriva cancerului (cervical in special), a bolilor psihice si a celor cardiace.
 

10. Isopul = "Planta Sfanta"

“Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati”, spune David in psalmul 50...
considerat a fi planta purificatoare, isopul era folosit de vechii egipteni in curatarea templelor, iar in timpurile lui Iisus pentru curatarea ritualica a leprosilor. Isopului i se mai spune si “planta sfanta” si este considerata a fi vindecatoare inca din timpurile biblice Atunci cand Iisus a fost rastignit pe cruce, cei din preajma s-au folosit de un lujer de isop pentru a ridica buretele inmuiat in otet menit sa-i “stinga” setea… Totodata, in timpul Pastelui evreiesc, isopul era utilizat spre a picta casele israelitilor. Romanii au folosit si ei aceasta planta pentru a se proteja impotriva ciumei.
Medical vorbind, isopul era folosit mai ales in problemele respiratorii, sub forma de ceai, dar si in tratarea tusei si pe post de decongestionant nazal. Durerile reumatice si cele artritice, febra, dar si ranile si taieturile erau tratate cu aceasta planta. Cercetarile moderne au demonstrat ca, intr-adevar, isopul are proprietati antiseptice, antimicrobiene si astringente. Uleiul esential de isop este folosit in cazul bronsitelor sau al racelilor. Un studiu efectuat in 2003 si condus de Brigham Young University a confirmat ca isopul, in concentratii mici, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

marți, 18 iunie 2013

Crochete de linte

Crochete de linte
Invita-ti prietenii la o gustare delicioasa de crochete cu linte. Cu un gust usor picant si alaturi de un sos de iaurt cu lamaie savuros, crochetele de linte sunt ideale pentru a fi preparate rapid la petrecerile intre prieteni.


Ingrediente pentru crochete de linte:

  • 350 g linte rosie
  • 1 ou
  • 1 lingura de boia iute
  • 1 lingura de chimen
  • 1 legatura de coriandru proaspat
  • 1 jumatate de lingura piper negru boabe
  • 250 g iaurt
  • 1 lamaie
  • sare

Cum se prepara crochetele de linte:

Pune lintea la inmuiat pentru 12 ore, apoi scurge-o bine si pune-o la fiert pentru 15 minute cu putina sare.


Scurge-o din nou si paseaz-o la blender, apoi pune pasta obtinuta intr-un castron mare si adauga peste ea chimenul, boiaua iute, sare si piper dupa gust si frunzele de coriandru.

Amesteca bine ingredientele si formeaza apoi crochete rotunde si asaza-le intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt si lasa-le la cuptor aproximativ 30 de minute.


Cum se servesc crochetele de linte:

Crochetele de linte se servesc reci, cu un sos pe care il prepari amestecand zeama de la lamaie cu iaurt.

Citeste mai mult pe: http://retete.acasa.ro/aperitive-33/crochete-de-linte-181246.html#ixzz2VN5B0b4L

miercuri, 12 iunie 2013

Musaca de dovlecei si ciuperci

Ingrediente pentru musacaua de dovlecei si ciuperci:

  • 1 cutie de ciuperci
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 5 oua
  • 200 g branza rasa sau mozzarella
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare si pieper



Cum se prepara musacaua de dovlecei si ciuperci:

Spala dovleceii si taie-i rondele mai grosute. Unge o tava cu ulei de masline si pune in ea dovleceii presarati cu putina sare. Lasa-i la cuptor aproximativ 7 minute, pana cand prind putina crusta.
 Ai toate produsele necesare in bucatarie. Click aici

Spala ciupercile si curata ceapa, apoi taie-le marunt si caleste-le putin, apoi asezoneaza-le cu sare, piper si cimbru, dupa gust.

Bate 3 oua si amesteca-le cu ceapa si ciupercile, apoi adauga si mararul tocat marunt.
Pune intr-un vas termorezistent un strat de dovlecei, apoi unul de ciuperci si putina mozzarella rasa. Adauga si cele 2 oua batute ramase deasupra si pune vasul la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius.


Cum se serveste musacaua de dovlcei si ciuperci:

Musacaua de dovlecei si ciuperci se serveste calda, presarata cu branza rasa.

http://retete.acasa.ro/mancare-35/musaca-de-dovlecei-si-ciuperci-181431.html

luni, 10 iunie 2013

Goji, fructele tineretii

Fructele de Goji sunt utilizate de mii de ani in medicina traditionala din Tibet pentru a ameliora starea fizica generala si pentru a intari organismul.
Fructul de Goji are proprietati antioxidante remarcabile, fiind considerat unul dintre fructele cele mai bogate in nutrienti si antioxidanti din lume.
Fructul de Goji contine: polizaharide unice, carotenoizi, dintre care cel mai important este beta-carotenul, luteina si zeaxantina, 19 amino-acizi esentiali si 8 vitamine, 21 de minerale si oligo-elemente, dar si fibre dietetice.
Ingrediente: Fructe uscate de Lycium Barbarum - „GOJI Berry”
Indicatii: Se recomanda intre 20-30 gr/zi.
Sunt bune pentru intreaga familie, inclusiv pentru copii.
Fructele pot fi consumate asa cum sunt, uscate (ideale pentru aperitive ori ca si garnituri) sau amestecate cu iaurt.
Le puteti cumpara de aici:Plafar

vineri, 7 iunie 2013

Cele mai sănătoase sucuri de legume şi fructe

Vizualizare fotoCombinate inteligent, fructele si legumele pot da un suc foarte gustos, dar mai ales extrem de sănătos …
Este sezonul fructelor şi legumelor proaspete, aşa că venim cu câteva combinaţii interesante pentru a obţine un suc extrem de sănătos.

1. Pătrunjel, spanac şi ghimbir. Dacă este posibil, se poate adăuga şi măcriş de baltă (năsturel)

Ghimbirul este grozav pentru organism, deoarece ajută enorm la digerarea grăsimilor. Spanacul şi năsturelul oferă organismului antioxidanţi, vitamine (A, C, E) şi minerale importante (fier, cupru, magneziu, potasiu).

2. Ghimbir, lămâie, ţelină, mere, castraveţi

Este un suc "supe-verde", care ajută organismul să primească necesarul zilnic de fructe şi legume. Nutrienţii din ghimbir şi legumele verzi stimulează creşterea nivelului de hemoglobină din sânge, iar oxigenul este transportat mai rapid la celule.

3. Varză, frunze şi rădăcină de ţelină, spanac, castraveţi şi lămâie

Lămâia este adaugată pentru a da gust şi aciditate sucului. Ţelina este ingredientul-vedetă, deoarece este de ajutor în tratarea artritei, reduce inflamaţile şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.

Plafar

miercuri, 5 iunie 2013

5 uleiuri care-ţi protejează tenul de soare

Uleiurile naturale sunt un înlocuitor foarte bun pentru cremele cu protecţie solară. Iar dacă faci parte din acea categorie de persoane care nu suportă astfel de creme (le consideri prea lipicioase sau nu-ţi plac pentru că intră prea greu în piele), atunci uleiurile vegetale sunt perfecte pentru tine. Anumite uleiuri conţin vitamina E şi antioxidanţi, ceea ce le face foarte bune şi pentru protejarea pielii de radiaţiile solare.
 
Ulei de susan

Principala calitate a uleiului de susan este că absoarbe o parte din razele UV. Ceea ce-l face un ulei foarte bun pentru protecţia pielii (se găseşte şi printre ingredienţii cremelor cu protecţie solară). De asemenea, acest ulei întârzie procesul de îmbătrânire, restructurează şi hidratează pielea şi reduce inflamaţiile. Este foarte bun pentru pielea arsă de soare care are nevoie de refacere.

Uleiul din seminţe de morcov
Este un ulei mai puţin folosit la noi, dar acest ulei este foarte bun pentru piele, mai ales dacă vorbim de protejarea ei. Conţine multă vitamina A şi are proprietăţi antiseptice şi antioxidante. Produsele cu ulei de seminţe de morcov au un factor de protecţie solară SPF 38-40. De asemenea, acest ulei este recomandat pentru tenul cu probleme, tern, uscat şi lipsit de vitalitate.
De asemenea, uleiul de seminţe de struguri şi uleiul de seminţe de cânepă oferă pielii un factor de protecţie solară SPF 4.
Uleiul din germeni de grâu

Este un ulei bogat în vitamina E, vitamina K şi grupul de vitamine B. Uleiul din germeni de grâu acţionează ca antioxidant, combate radicalii liberi şi ajută la hidratarea pielii. De aceea, este indicat pentru protecţia pielii.

Uleiul de avocado
Este un ulei cu un conţinut bogat de vitamina A, B, C, D, E, K, dar şi acid folic, calciu, fier, magneziu, acizi graşi nesaturaţi şi antioxidanţi ce oferă pielii factor de protecţie solară. Însă, pentru că factorul de protecţie este unul mai mic este indicat să foloseşti acest ulei dacă pilea ta este mai închisă la culoare sau când eşti deja bronzată.

Uleiul de soia

Este un alt ulei renumit pentru propietatea sa de a apăra pielea de soare. Cu un conţinut mare de acizi graşi esenţiali, fier, calciu, proteine, lecitină, cupru, crom, beta-caroten, zinc şi vitamine (B1, B2, B6, C, E), are proprietăţi de protecţie, antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene şi de vindecare a rănilor.
http://ro.stiri.yahoo.com/frumuse%C5%A3ea-ta-5-uleiuri-care-%C5%A3i-protejeaz%C4%83-tenul-073945759.html Plafar