vineri, 21 februarie 2014

Cartofi cu broccoli la cuptor


Ingrediente: 1/2 “căpătână” de broccoli gătit la abur, 1 ceapă, 1,5kg cartofi, sare neiodată, piper negru (preferabil, proaspăt măcinat), nucșoară, ulei de floarea soarelui presat la rece, 2 morcovei, “aburiți” și ei.
Cartofii curățați și tăiați cubulețe se fierb pe jumătate, ceapa și broccoli se mărunțesc bine în roborul de bucătărie și se călesc în uleiul de floarea soarelui (cantitate – cam cât pentru o omletă)  și se pune sarea și piperul după gust, iar nucșoara, cam jumătate de linguriță.
Într-o tavă de yena unsă cu ulei punem jumătate din cantitatea de cartofi, urmând stratul de “pate” de broccoli și încă unul de cartofi. Așezați deasupra, morcoveii vor da și ei culoare și savoare acestui fel de mâncare. Dăm la cuptor pentru jumătate de oră și asta a fost tot. Bun-bunuț!


Să aveți poftă!

http://www.deliciibio.ro/blog/2014/01/cartofi-cu-broccoli-la-cuptor/