marți, 23 aprilie 2013

Fructe si legume bogate in fier



Anghinarea

Anghinarea nu este comestibila in totalitate, ci se consuma partea dintre petale, dupa ce este gatita. "Inima" este aceea care face bine, pe cand ceea ce o inconjoara trebuie cojit cu o lingurita si aruncat. Odata ce este gatita, anghinarea ofera 3,0 miligrame de fier.

Spanacul

Spanacul este o sursa foarte puternica de fier. O cana de spanac gatit are in jur de 6,4 miligrame de fier.

Sfecla

Sfecla este originara din Elvetia, fiind o leguma aromata si usor amara, dar nu neplacuta la gust. O poti pune in supe si salate, ea oferindu-ti in jur de 4 miligrame de fier pe cana.

Piersicile

Piersicile sunt dulci si foarte aromate, dar si sanatoase. Atunci cand nu le gasesti proaspete, consuma 10 fructe uscate, care iti vor da 5,3 miligrame de fier.

Stafidele

Stafidele sunt foarte bogate in fier, dar si fibre sub forma de inulina, care ajuta la sanatatea colonului. Ele au si antioxidanti, fitochimicale si catehine, iar o jumatate de cana de stafide iti ofera 1,6 miligrame de fier.

Sucul de prune

Sucul de prune este foarte bogat in fier, un sfert de litru oferindu-ti 3 miligame. Acesta iti ofera si vitaminele A, B6 si C, dar si potasiu.

Fasolea

Fasolea, ce poate fi preparata in multe feluri, contine proteine, fibre si fier. Soia, lintea si alte tipuri de legume cu boabe contin in jur de 3 miligrame de fier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu