duminică, 27 mai 2012

Nutritia

 Hranirea e considerat, in scolile spirituale, un proces important.
Dupa conectarea cu Creatorul si rugaciune, masa se va lua intr-o atmosfera de calm si pace. A binecuvanta masa inseamna a impregna hrana cu un fluid care o pune in armonie cu cel care o consuma. Hrana binecuvantata ii furnizeaza mai multi nutrienti celui care o consuma. Cea mai importanta parte a digestiei are loc in gura, loc unde se absorb particulele eterice din hrana. Pe urma, elementele grosiere ajung in stomac. Pe langa corpul fizic, trebuie hranite corpurile eteric, astral, mental etc.
CORPUL ETERIC e hranit cand initiatul e linistit si respira profund in timpul mesei. Cand aceste conditii nu sunt indeplinite, omul nu se alimenteaza corect si apar balonarile, starile de slabiciune etc.
CORPUL ASTRAL; e hranit de sentimente si emotii. Iubirea initiatului fata de hrana oferita de Divinitate hraneste corpul astral, ceea ce duce la aparitia senzatiei de bine, a generozitatii, rabdarii, bunavointei, senzatiei de a fi in armonie cu natura.
CORPUL MENTAL; e hranit prin concentrarea asupra hranei, care e vazuta ca o manifestare a Divinitatii. Consecinte: claritate, luciditate, mai buna intelegere a lumii.
CORPUL CAUZAL, CORPUL BUDIC,CORPUL ATMIC sunt hranite de recunostinta initiatului fata de Creatorul care-i ofera hrana.
Nu trebuie sa mancam pe saturate. Daca ne ridicam de la masa inainte de a ne satura, corpul eteric va cauta in continuare hrana in jur. Corpul eteric va atrage elemente subtile si le va absorbi, astfel incat foamea dispare, iar nevoile omului sunt satisfacute la un nivel superior. Omul se va simti mai usor si mai plin de viata.
Masa copioasa ingreuneaza organismul, iar corpul eteric oboseste. Individul ghiftuit atrage spirite inferioare. O.M.Aivanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu