vineri, 17 februarie 2012

Condimentele vindecatoare

Condimentele vindecatoare :

-FOILE DE DAFIN - ajută în cazurile de indigestie, viermi abdominali, pentru prevenirea avortului spontan, dureri abdominale, reglarea nivelului de zahăr în sânge în cazul diabeticilor, tuse şi astm.
-PIPERUL NEGRU - este de un real folos în răguşeală, tuse, febră cronică, diaree, dureri abdominale, alergii.
-CARDAMOMUL - ajută enorm în cazurile de tuse cronică, micţiune cu senzaţii de arsură, senzaţii de vomă, prevenirea cariilor dentare şi debilitate sexuală.
-SCORŢIŞOARA - este folositoare pentru a preveni infarctul miocardic, împotriva răcelilor, tusei, sinuzitei, diareei şi ajută în cazul proastei circulaţii sangvine.
-CUIŞOARELE - ajută mult în răceli şi tuse, în indigestii sau pierderea poftei de mâncare, în răguşeală, diaree sau dureri de dinţi.
-CORIANDRUL - este folosit cu mult succes în cazurile de uretrită, febră, pietre la rinichi, Pitta Dosha agravată, conjunctivite, tuse şi digestie proastă.
-CUMINUL- este un excelent stimulent al focului digestiv, ajută la absorbţia mineralelor în tractul intestinal, îndepărtează gazele intestinale sau cauzele formării lor, ajută în cazurile de febră, indigestie, leucoree, dureri menstruale.
-FENICULUL - ajută în cazurile de viermi intestinali, hemoroizi, indigestie, edeme, diaree acută şi răceală sau tuse.
-GHIMBIRUL - este unul dintre condimentele sattvice, care au un deosebit rol în promovarea digestiei. Ghimbirul ajută mult în cazurile de răceală, tuse, febră, constipaţie, gaze intestinale, dureri abdominale, stări de greaţă, diaree, sinuzită, gripă, artrite reumatoide, colesterol crescut şi obezitate.
-SEMINŢELE DE MUŞTAR - sunt folosite în cazurile de probleme digestive, viermi intestinali, astm bronşic, tuse persistentă, dureri artritice, dureri musculare, splenomegalie.
-NUCŞOARA - este de ajutor în cazurile de tuse, insomnie, dureri în general, migrene, diaree, stări de vomă şi dureri artritice.
-ŞOFRANUL - este un alt condiment tridoshic, afrodiziac renumit, cât şi excelent pentru redobândirea unei culori sănătoase a pielii, pentru curăţirea ficatului, tonic nervos, tonic al inimii. Este folositor în cazurile de tuse, răceli, gripă, congestii, conjunctivită şi hemoroizi.
-TURMERICUL - este considerat a fi cel mai bun leac ayurvedic, curăţind întreaga fiinţă. Ajută digestia, menţine flora intestinală, reduce gazele intestinale, are proprietăţi tonice, antiseptice şi antidiabetice. Poate fi folosit cu succes în cazurile de tuse, hemoroizi, tăieturi, arsuri şi alte probleme ale pielii. Este un excelent antialergic, antianemic şi antifungic.

Sursa: facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu