miercuri, 25 aprilie 2018

Omraam Mikhael Aivanhov – Vegetarism

Problema nutriţiei e una foarte amplă, cu multe ramificaţii. Noi suntem hrăniţi nu doar de mâncarea şi băutura ce o consumăm la masă, ci şi de alte lucruri, cum ar fi: sunete, culori, mirosuri.
Ideea că în lumea invizibilă sunt fiinţe care se hrănesc cu mirosuri plăcute (sau rele), dă naştere la ideea tradiţiei de a arde tămâie în biserică pentru că mirosul pur şi plăcut atrage spirite luminoase, iar mirosul greţos atrage entităţi diabolice. Spiritele se hrănesc de asemenea cu sunet şi culoare, iar acestea pot fi folosite ca mijloc de a le atrage. Marii pictori au ştiut acest lucru, ei au pictat Îngerii în culori strălucitoare, cântând muzica cerească la instrumentele lor aurii.
În Evanghelii se zice:” Sunteţi templul lui Dumnezeu cel viu”. Dacă acesta e crezul nostru, de ce să pătăm acest templu cu impurităţi?
Dacă oamenii ar înţelege, în primul rând, cum au fost creaţi, în atelierele lui Dumnezeu, ar fi mai atenţi cu materialul pe care îl folosesc pentru a construi acest templu în care El poate veni şi locui. Faptul că omul mănâncă carne îl aseamănă mai mult cu un cimitir plin de cadavre în putrefacţie decât cu un templu.
Fiecare creatură, animal sau om, e liber să-şi aleagă alimentele, iar alegerea lui este foarte semnificativă. Dacă vreţi să ştiţi efectele unei diete carnivore, mergeţi la Zoo, priviţi carnivorele şi veţi ştii totul despre ele!
De fapt nici nu e necesar acest lucru, fiinţele umane reflectă fiecare specimen animal cunoscut, şi chiar necunoscut la Zoo, ca dinozauri, mamuţi etc. Veţi vedea singuri că marile mamifere carnivore sunt animale înspăimântătoare care emană mirosuri extrem de puternice, în timp ce ierbivorele au obiceiuri paşnice, pentru că hrana lor nu le face violente şi agresive. Carnivorele sunt făcute iritabile şi violente de dieta lor, şi la fel e şi cu oamenii; cei care mănâncă carne sunt mai brutali şi distructivi decât vegetarienii.
Diferenţa între hrana vegetariană şi carnivoră stă în cantitatea de raze solare pe care o conţin: fructele şi legumele sunt impregnate cu lumină solară în asemenea măsură încât ai putea zice că sunt lumină condensată.
Mâncând fructe şi legume, absorbi lumină solară şi nu e implicată materie reziduală. Pe de altă parte, carnea e comparativ săracă în energia solară şi de aceea se strică repede; orice se strică repede este dăunător organismului.
Mai există un pericol în a consuma carne. Când animalele sunt sacrificate ele sunt în panică. Aceastăteamă umple glandele cu o secreţie letală care pătrunde în sistemul celui ce mănâncă… cu efecte dezastruoase asupra sănătăţii şi vieţii.
Ziceţi:” Da, dar carnea e aşa de bună!” Iată-vă din nou, gândindu-vă numai la gratificarea personală! Tot ce te interesează e plăcerea ta, tot ce contează e momentul, chiar dacă el înseamnă masacrul a milioane de animale… şi al tău.
Trebuie să ştiţi că tot ce absorbiţi ca hrană, devine un fel de antenă internă ce captează diverse unde… carnea vă leagă cu zonele inferioare ale lumii astrale şi cu fiinţele ce se devoră ca animale sălbatice. Carnea este o legătură invizibilă cu teama, cruzimea, senzualitatea, lumea animală. Oricine poate vedea spectrul, ar fi tulburat de culorile din aura dumneavoastră.
În sfârşit, este o gravă responsabilitate să iei viaţa unui animal. Nu numai că încalcă porunca “Să nu ucizi!”, ci îi fură animalului şansa de a evolua în existenţa prezentă.
A omorî un animal e nu numai a-i lua viaţa, ci şi şansa ce i-a dat-o Natura. Sufletul animal nu e la fel ca sufletul uman, dar totuşi e suflet, iar persoana ce mănâncă carne poartă suflete de animale în jurul ei, ce se manifestă prin ea în mod sălbatic.
În lumea invizibilă, sufletele animalelor omorâte şi mâncate de om se ataşează de el şi cer să fie compensate: ” Ne-ai lipsit de posibilitatea de a evolua şi acum tu trebuie să ne dai educaţia ce ne-ai furat-o!”.
Aşa se explică de ce mulţi oameni au reacţii animalice şi, dacă încearcă să-şi dezvolte natura superioară, vor fi împiedicaţi să o facă de celulele de animal din interior, care refuză să asculte.
În Geneză se zice că, înainte de cădere, când Dumnezeu crea susţinerea fizică a omului, El a zis simplu:” Priveşte, ţi-am dat toate seminţele purtătoare de iarbă de pe Pământ, şi orice copac pe care e un fruct ce are sâmburi, ţie îţi va fi carne”.
În ceea ce priveşte peştele, problema e diferită. De milioane de ani peştii au existat fără condiţii adecvate evoluţiei, ei au sistem nervos foarte rudimentar, astfel că s-ar putea spune că mâncându-i, îi facem să evolueze… Pe lângă faptul că peştele conţine un element numit iod, care a fost destinat pentru această epocă.
Mâncarea ce o mâncăm intră în sângele nostru, şi de acolo extrage entităţi care îi corespund în Natură. Evanghelia zice:” Oriunde este stârv, vor fi şi vulturi adunaţi” şi acest adevăr se aplică pe toate planurile: fizic, astral, mental. Dacă doriţi să fiţi sănătos, nu atrageţi vulturi cu stârvuri, pe nici un plan!
Cerul nu se va manifesta prin nimeni care e deschis impurităţii fizice, astrale sau mentale. Carnea corespunde unui anumit element în gândurile, sentimentele şi acţiunile noastre. De exemplu, dacă visaţi că veţi mânca carne, trebuie să fiţi foarte atent, pentru că asta înseamnă că veţi înfrunta o tentaţie de un anumit fel, ducând la acte de violenţă, sentimente senzuale şi egoiste, gânduri nedrepte; carnea reprezintă violenţa pe plan fizic, senzualitatea pe plan astral şi egoism pe plan mental.
Tradiţia zice că înainte de Cădere, Adam avea o faţă frumoasă şi strălucitoare, şi era îndrăgostit de animale, care îl respectau şi îl ascultau. După Cădere, el şi-a pierdut faţa pură şi strălucitoare, iar animalele i-au devenit duşmani. Animalele nu au încredere în om, păsările zboară la apropierea lui, toată Creatura se gândeşte la el ca la un duşman şi trebuie să existe un motiv: pentru că a căzut din înălţimile spirituale.
Acum el poate să-şi recâştige splendoarea originală, supunându-se legilor Iubirii şi Înţelepciunii, cum o făcea cândva, şi să se reconcilieze cu Creaţia. Când o va face, va aduce Regatul Domnului pe Pământ.
În aparenţă, războaiele sunt cauzate de probleme economice, politice, etc. dar de fapt sunt rezultatul felului în care oamenii taie animalele. Legea dreptăţii este implacabilă. Omul trebuie să plătească cu sânge, pentru tot sângele vărsat, omenesc sau animal.
Milioane de litri de sânge cerând răzbunarea Cerului s-au absorbit în Pământ, evaporarea lui atrage nu numai microbi, ci şi larve şi entităţi mai joase din lumea invizibilă. Aceste adevăruri vă sunt încă necunoscute vouă şi majorităţii oamenilor şi nu vor fi, probabil, acceptate, dar sunt obligat să vi le dezvălui fie că le acceptaţi sau nu.
Şi aşa noi continuăm să ucidem animalele. Nu ne dăm seama că Natura e un organism vast, un sistem a cărui funcţionare e perturbată de uciderea atâtor celule, se creează un dezechilibru şi nu trebuie să fim surprinşi când izbucnesc războaiele.
Da, milioane de animale sunt măcelărite de noi pentru consum, fără a şti că în lumea invizibilă aceste animale sunt legate de oameni şi, deci, ucidem oamenii: ucigând animale, ucidem oameni.
Toţi vorbesc de a scoate războiul în afara legii, şi să aducem pacea cu orice preţ, dar pacea nu poate rezista pe Pământ cât timp omorâm animalele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu