marți, 8 iulie 2014

Despre banane

Bananele contin trei zaharuri naturale - zaharoza, fructoza si glucoza. Stim ca bananele ne dau o sursa substantiala de energie. Nu doar energia este singurul mod in care bananele ne pot ajuta sa ne mentinem in forma si sanatosi. S-a dovedit faptul ca bananele ne ajuta la prevenirea multor boli, acest lucru propulsand banana ca fiind numarul unu dintre fructele preferate de cei mai importanti sportivi din lume - dupa ce veti citii acest articol veti spune : "o banana pe zi tine doctorul departe de tine" Cititi mai departe pentru a afla cum umila banana va poate ajuta in viata de zi cu zi , si va imbunatatii sanatatea voastra fizica si mentala:

DEPRESIA: In urma cercetarilor recent efectuate de MIND (o organizatie de caritate foarte respectata de sanatate mintala), pe un grup de oameni care sufera de depresie, s-a constatat ca persoanele chestionate s-au simtit mult mai bine dupa ce, pur si simplu au manancat o banana. Bananele contin triptofan, care este un tip de proteina pe care organismul il transforma in serotonina cunoscuta pentru a te face sa te relaxezi, pentru a imbunatati starea de spirit si, in general, pentru a te face sa te simti mai fericit. In urma unor studii anterioare s-a demonstrat ca un dezechilibru de serotonina in organism poate duce la depresie, si, de fapt, serotonina este adesea numita "hormonul fericirii".

 CONSTIPATIA: Fiind bogate in fibre, bananele pot ajuta la restabilirea functiei intestinale normale, atunci cand sunt consumate in mod regulat, eliminand necesitatea de a recurge la laxative.

TENSIUNEA ARTERIALA: In mod neobisnuit, nivelurile ridicate de potasiu gasite in banane sunt acoperite de un nivel scazut de sare ceea ce o face un element natural puternic in tratamentul hipertensiunii arteriale. De fapt US Food and Drug Administation, au permis recent industriei bananelor in ansamblu, pentru a face oficiala afirmatia privind faptul ca bananele au capacitatea de a reduce riscul de hipertensiune arteriala si de asemenea, de a reduce riscul de accident vascular cerebral.

 MAHMUREALA: Unul dintre cele mai rapide, mai usoare si mai sanatoase moduri de a vindeca o mahmureala este de a face un milkshake de banane, folosind miere ecologica pentru a-l indulci. Banana are o actiune calmanta asupra stomacului si, impreuna cu ajutorul mierii, reconstruieste nivelurile de zahar din sange, iar laptele va calma si re-hidrata organismul dumneavoastra.

ULCERELE: Bananele sunt tot mai mult utilizate ca alimente dietetice impotriva mai multor afectiuni intestinale datorita texturii sale moi si fine. De asemenea, ajuta la neutralizarea niveluri ridicate de aciditate si reduce orice iritare prin acoperirea mucoasei stomacului.

 ARSURILE LA STOMAC: Bananele au fost gasite pentru a avea un efect antiacid natural in organism. Data viitoare cand suferi o criza de arsuri la stomac, incercati sa mancati o banana pentru a va linistii in cel mai natural mod posibil.

NERVII: Bananele sunt bogate in multe vitamine B esentiale, care sunt cunoscute pentru a ajuta la calmarea sistemului nervos. Studii ale Institutul Austriac de Psihologie au gasit ca presiunea la locul de munca poate duce la consumul in exces de alimente procesate cum ar fi ciocolata si chips-uri. Ei au studiat 5000 de pacienti din spital, iar cercetatorii au descoperit ca pacientii mai obezi au fost mult mai susceptibili de a lucra in stres la locul de munca. Raportul a concluzionat ca "pentru a evita panica ce induce pofte alimentare, avem nevoie sa ne controlam nivelul de zahar din sange prin gustari din alimente bogate in carbohidrati la fiecare doua ore, pentru a mentine un nivel de echilibru". Asa ca intr-adevar ar trebui sa consumati banane la locul de munca.

 ANEMIA: Bananele sunt bogate in fier, vital pentru stimularea productiei de hemoglobina in sange si este un instrument natural in tratamentul anemiei.

 INTEPATURI DE TANTARI: Pielea de banane poate fi utilizata in locul cremei pentru muscaturile de insecte. Tot este sezonul tantarilor, atunci cand se intampla sa fiti muscati de tantari, luati o coaja de banana si frecati locul muscaturii cu partea interioara a cojii, acest lucru conducand la reducerea inflamarii si scarpinatului.

TEMPERATURA CORPULUI: Alte culturi folosesc adesea bananele ca pe un fruct de "racire", afirmand ca bananele scad atat temperatura fizica cat si incarcatura emotionala a femeilor gravide. In Thailanda, de exemplu, femeile insarcinate mananca banane in mod regulat pentru a se asigura de faptul ca, copilul lor se naste cu o temperatura optima.

BOALA DIMINETII: Shake-ul de banane intre mese, zilnic, ajuta la mentinerea nivelului zaharului din sange si reduce semnificativ simptomele de boala a diminetii.

MEMORIA: Un studiu recent, in 2013, intr-o scoala in Twickenham, din Anglia, a implicat mai mult de 200 de elevi, care au avut examene. Consumul de banane la micul dejun, cat si dupa masa de pranz, au condus la un randament mult mai bun al elevilor care au consumat acest fruct. Acest lucru este posibil datorita continutului ridicat de potasiu , care este raspunzator de aportul pe care il are in dezvoltarea procesului de memorare cat si in sporirea atentiei. Deci, o banana poate fi un remediu natural extrem de bun in nenumarate situatii. In comparatie cu un mar, ea are de patru ori mai multe proteine, carbohidrati de doua ori, de trei ori fosfor, de cinci ori vitamina A si fier, si de doua ori mai multe vitamine si minerale. Banana este foarte bogata in potasiu si este recunoscuta de catre expertii in domeniul sanatatii, ca fiind unul dintre cele mai bune alimente de pe planeta.

 Cristian Iacov - Sursa: http://www.secretele.com/2014/07/dupa-ce-citesti-asta-nu-vei-mai-privii.html#sthash.J9rwHT8E.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu