luni, 5 martie 2012

„Horoscopul“ insamantarilor

In scopul mentinerii capacitatii de fertilizare permanenta a solului, se practica rotatia culturilor, se folosesc produse biologice de ingrasare, gunoi de grajd la care se adauga substante speciale, precum compost din deseuri: frunze, crengute de copac, ierburi.
Reputata experta in agrobiologie, Maria Thun din Germania, a elaborat un calendar bazat pe influenta pozitiilor zilnice ale constelatiilor, care se refera la perioadele optime de insamantari, plantari, recoltari si de depozitare a produselor agricole, tinand seama de peisajul in care se afla gospodaria biodinamica, de fenomenele cosmice, de ritmurile corpurilor ceresti (Soarele, Luna, stelele fixe) care influenteaza hotarator conditiile de crestere a plantelor si animalelor. Si, in aceeasi masura, si viata oamenilor.
Cateva simboluri prin care putem urmarim zilnic horoscopul:
  • Un fruct de tomate (rosie) - simbolizeaza lucrarile executate la plantele care au fructe (cereale, ardei, tomate);
  • O foarfeca - simbolizeaza lucrarile executate la gazon, pomi si arbusti, producerea compostului;
  • O radacina de morcov - simbolizeaza lucrarile executate la radacinoase, bulboase;
  • Un ghiveci - simbolizeaza transplantarile de plante;
  • O floare galbena - simbolizeaza lucrarile executate florilor, plantelor cu seminte (floarea soarelui) , plantelor aromatice;
  • O frunza verde (varza)- simbolizeaza lucrari executate frunzoaselor, plantelor de interior, etc.
Mai trebuie mentionat ca plantele se grupeaza in patru categorii: plantele de pamant (simbolizat de morcov), plantele de apa (simbolizat de varza), plantele de aer (simbolizat de floarea soarelui), plantele de foc (simbolizat de rosie). Zodiile favorabile pentru plantele de pamant sunt (taur, fecioara, capricorn). Zodiile favorabile plantelor de apa sunt (pesti, rac, scorpion). Zodiile favorabile plantelor de aer sunt (varsator, gemeni, balanta). Iar zodiile favorbile plantelor de foc sunt (berbec, leu, si sagetator)
In periodele cand pe cer avem luna plina sau luna neagra nu se recomanda executarea de lucrari agricole. Intre luna plina si luna neagra se fac lucrari ale solului care au efect favorabil in dezvoltarea radacinilor la plante. Este o perioada buna pentru insamantari, ingrijirea solului, etc. Intre luna neagra si luna plina (de crestere a discului lunar) se fac lucrari de intretinere a plantelor, care sa stimuleze cresterea tulpinilor, frunzelor si fructelor. Este o perioada buna pentru tratamente foliare, fertilizari, irigari.
In agricultura biodinamica se executa lucrarile agricole pentru dinamizarea solului. De exemplu, sunt trei zile favorabile pentru graparea semanaturilor de cereale paioase. Suprafata respectiva se grapeaza de trei ori, in trei zile la rand, dupa care se face o pauza de 9 zile si urmeaza alte trei zile favorabile cand se pot executa lucrarile agricole la acea cultura. Se spune ca efectul asupra plantelor se tripleaza, aceastea crescand viguros si produc recolta mai buna. La fel se executa si lucrarile irigare, tratamente, etc.

"Horoscopul samanaturilor" il gasiti pe site-ul:

astrologie-info.com