Timp de secole, femeile asiatice au folosit apa de orez in scopul mentinerii frumusetii. Femeile din aceasta parte a globului nu aruncau apa in care spalau orezul, ci isi racoreau fa?a cu ea. Apa de orez avea puterea de a regenera si hrani pielea, fiind una dintre cele mai vechi si eficace tratamente cosmetice asiatice. Nu intamplator, apa de orez este numita “miracolul frumusetii nipone”.
Pe langa faptul ca este unul dintre cei mai blanzi agenti de curatare si tonifiere (impreuna cu apa de trandafiri), apa de orez contine vitamine precum: B1, C, E, precum si minerale care impreuna ajuta la inchiderea porilor, la catifelarea si tonifierea pielii.
Un alt mare avantaj al apei de orez este usurinta cu care poate fi facuta acasa: aveti nevoie de orez jasmine (preferabil organic) si apa purificata/plata.
Metoda de preparare a apei de orez
Spalati rapid sub jet de apa trei linguri de orez (aproximativ jumatate de cana) pentru a indeparta eventualele impuritati, dupa care puneti orezul intr-un bol si acoperiti-l cu apa si lasati-l asa timp de cel putin 2 ore (cel mai bine peste noapte) - timp in care mineralele si vitaminele din orez vor ajunge in apa. Apo scurgeti orezul (pe care il puteti folosi ulterior in mancare) si pastrati apa intr-un recipient ermetic de sticla, la frigider timp de maxim o saptamana.Aplicati cu ajutorul dischetelor demachiante sau folositi apa pentru a va spala pe fata, atat dimineata cat si seara. Apa de orez poate fi folosita si la clatirea parului, lasandu-l mai moale si mai lucios.
sursa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu