Scortisoara are efecte anticancerigene, scazand cantitatea de sange care ajunge la tumori, astfel ca celulele bolnave mor. Studiile pe soareci arata ca mirodenia reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical si colorectal, dar si alte forme ale acestei boli. Scortisoara reduce semnificativ nivelul de lipide din sange, mai ales in cazul persoanelor cu diabet de tip 2. In cadrul unui studiu, participantilor le-au fost administrate 1, 3 sau 6 grame de scortisoara pe zi, timp de 40 de zile. In randul celor 60 de voluntari, trigliceridele au fost reduse intre 23 si 30%, iar colesterolul rau cu 7-27%. Colesterolul total a fost redus cu 12-26 de procente.
Scortisoara reduce rezistenta la insulina si glucoza, dupa cum arata un studiu realizat pe soareci. Aceasta activeaza niste receptori cu rol in mentinerea greutatii. In cadrul unui studiu publicat in jurnalul “Biochimie” s-a testat abilitatea scortisoarei de a regla cantitatea de zahar din sange, concluzionandu-se ca substanta activa continuta de mirodenie are doua efecte directe asupra glucozei. Ii stimuleaza asimilarea si ajuta la o mai buna absorbtie la nivelul celulelor. Cinamaldehida (substanta activa) are un efect incredibil de puternic in ceea ce priveste prevenirea diabetului.
Acesti compusi, care ajung in organism daca bei ceai de scortisoara, au beneficii surprinzatoare asupra sanatatii, avand efect antioxidant, antimicrobial, antiinflamator, antidiabetic si anti-tumoral, potrivit LiveStrong.
Ceaiul de scortisoara este bautura perfecta care creeaza o stare de spirit buna si intareste sistemul de aparare al organismului. Scortisoara este utilizata in toata lumea, este renumita pentru aroma sa deosebita de neuitat si folosita atat sub forma de condiment pentru gatit dar si in diferite bauturi.
Ceaiul de scortisoara este benefic pentru sanatatea organismului – amelioreaza simptomele de gripa si raceala, imbunatateste circulatia sangelui, vindeca indigestia si incalzeste corpul – este recomandat in timpul iernii cand temperaturile sunt scazute.
Ceai de scortisoara – Mod de preparare
Ceaiul de scortisoara cu portocale – Se utilizeaza 2 lingurite de ceai negru, putina coaja de portocala, 1 baton de scortisoara, 600 ml apa fierbinte. Se lasa la infuzat batonul de scortisoara in apa timp de 10 minute, apoi se adauga coaja de portocala care in prealabil a fost taiata in spirala cu un cutit. Se pune ceaiul negru si se lasa la infuzat timp de 3 minute. Se filtreaza si se bea eventual indulcit cu 2 lingurite de zahar.Ceai de scortisoara si menta
Ceaiul de scortisoara cu menta – Ingrediente: o lingurita de frunze de menta, o jumatate de baton de scortisoara si 250 ml apa fierbinte. Se infuzeaza timp de 7 minute scortisoara si menta in apa, se filtreaza, eventual se indulceste cu miere de albine si se bea. Acest preparat ajuta la calmarea sistemului nervos.Ceaiul de scortisoara cu miere de albine – Se foloseste o lingura de scortisoara, 2 linguri de miere de albine si 1 litru apa fierbinte. Se fierbe apa, se adauga scortisoara si se lasa la infuzat timp de 30 minute, se filtreaza, se lasa putin la racit, se adauga mierea de albine si se bea. Acest preparat – miere cu scortisoara – ajuta in tratarea bolilor cardiovasculare, la normalizarea metabolismului, in scaderea in greutate si reducerea colesterolului. Daca se bea seara inainte de culcare are efect in curatarea organismului de toxine. Pentru usurarea digestiei se bea cate o cana de ceai de scortisoara inainte de fiecare masa.
SURSA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu