- 1 kg spanac proaspăt
- 1 ceapă mică
- 2-3 linguri ulei
- 100 g orez
- 300 ml supă de legume
- 1 ardei gras verde
- 150 ml suc de roşii
- 30 g unt
- 4 ouă
- sare, piper
Preparare
1. Spanacul se curăţă, se spală, se opăreşte în apă cu
sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Orezul se curăţă de
impurităţi şi se spală în apă rece.
2. Ceapa tocată se căleşte uşor în ulei, apoi se adaugă orezul şi spanacul tocat mărunt. Se amestecă până se acoperă totul cu un strat fin de ulei şi se mai căleşte doar un minut, amestecând continuu până se acoperă totul cu un start fin de ulei. Se stinge cu supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10-15 minute.
3. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi sucul de roşii. Se condimentează după gust şi se fierbe în continuare la foc mic, până se înmoaie orezul. Se fac cu lingura 4 adâncituri şi se pun ouăle ca pentru ochiuri. Se adaugă câte un cub de unt, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic, până se întăreşte tot albuşul, iar gălbenuşul doar superficial.
4. Se serveşte imediat cu salate de sezon.
2. Ceapa tocată se căleşte uşor în ulei, apoi se adaugă orezul şi spanacul tocat mărunt. Se amestecă până se acoperă totul cu un strat fin de ulei şi se mai căleşte doar un minut, amestecând continuu până se acoperă totul cu un start fin de ulei. Se stinge cu supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10-15 minute.
3. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi sucul de roşii. Se condimentează după gust şi se fierbe în continuare la foc mic, până se înmoaie orezul. Se fac cu lingura 4 adâncituri şi se pun ouăle ca pentru ochiuri. Se adaugă câte un cub de unt, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic, până se întăreşte tot albuşul, iar gălbenuşul doar superficial.
4. Se serveşte imediat cu salate de sezon.
Sursa: Spanac cu orez şi ouă la capac | Retete cu Unica.ro http://retete.unica.ro/recipes/spanac-cu-orez-si-oua-la-capac/#ixzz2P2K7lBgb
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu