ngrediente:
- o varza mica
- o ceapa alba
- un morcov
- o cana de bulion
- 3 linguri de faina
- o lingurita de boia
- 4-5 linguri de ulei
- o legatura de marar verde
- cateva crengute de cimbru (verde sau uscat)
- 3-4 litri de apa
In oala
in care urmeaza sa facem ciorba, incingem uleiul. Calim in el ceapa tocata marunt. Cand s-au rumenit, adaugam boiaua, amestecam,
apoi punem apa, varza tocata fidelute, morcovul taiat fasii subtiri.
Saram dupa gust. Le lasam sa fiarba la foc potrivit pana varza este
moale, apoi facem ingrosala, din faina si apa, pana avem o compozitie
subtire, cam ca si cea pentru clatite. Turnam ingrosala in ciorba, o
lasam sa dea un clocot, apoi acrim ciorba cu bulion.
La final, la ultimele clocote, adaugam mararul si cimbrul tocate marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu