Ingrediente:
3 kg rosii
2 kg ardei rosu
3 catei usturoi
1 ceapa
700 ml ulei
2 lingurite cimbru uscat
4 linguri sare
2 linguri piper negru
2 linguri busuioc uscat
300 ml otet balsamic
Incepeti mai intai cu ardeiul, pe care trebuie sa il coaceti.
Tineti acoperit vasul in care puneti ardeii copti, ca sa inmoaie coaja
si sa fie usor de curatat. Operatiunea de curatare este, intr-adevar,
migaloasa dar rezultatul o sa va multumeasca. Cum spuneam, dupa ce
coaceti ardeii si ii curatati (ajutati-va de un bol cu apa, ca sa va
curatati mainile de cojitele ardeilor) ii puneti in robotul de bucatarie
si ii tocati marunt. Cu rosiile procedati in felul urmator: le puneti
un minut in apa clocotita iar apoi le scoateti si le puneti in apa rece.
Astfel le veti decoji cu usurinta. Taiati rosiile in doua si le puneti
in robot pentru a le marunti.
Intr-o oala mai mare, care nu
lipeste, puneti uleiul la incins si caliti ceapa si usturoiul, tocate
marunt. Adaugati ardeiul si rosiile si amestecati. Presarati sarea si
piperul, cimbrul si busuiocul, turnati in fir subtire otetul balsamic.
Amestecati bine si lasati la foc mic o ora si jumatate, pana ce sosul
isi schimba culoarea si devine omogen.
Turnati sosul, fierbinte
cum este, in borcanele pe care le-ati tinut in cuptorul incalzit. E de
ajuns sa porniti cuptorul pentru jumatate de ora, la 160 grade, il
opriti, iar apoi tineti borcanele inauntru. Borcanele, evident, sigilate
bine. Sosul va rezista astfel mai mult. Trebuie doar sa va decideti cu
ce o serviti. Aveti grija sa o pastrati la frigider dupa aceea.
Acest sos acrisor de rosii cu ardei este ideal pentru a-l adauga peste
diverse gustari: cartofi prajiti, aperitive cu branza, salate reci cu
paste.
Sursa:http://ro.stiri.yahoo.com/sos-acrisor-rosii-cu-ardei-120413878.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu