joi, 26 septembrie 2013

Sos acrisor de rosii cu ardei

Ingrediente:
3 kg rosii
2 kg ardei rosu
3 catei usturoi
1 ceapa
700 ml ulei
2 lingurite cimbru uscat
4 linguri sare
2 linguri piper negru
2 linguri busuioc uscat
300 ml otet balsamic

Incepeti mai intai cu ardeiul, pe care trebuie sa il coaceti. Tineti acoperit vasul in care puneti ardeii copti, ca sa inmoaie coaja si sa fie usor de curatat. Operatiunea de curatare este, intr-adevar, migaloasa dar rezultatul o sa va multumeasca. Cum spuneam, dupa ce coaceti ardeii si ii curatati (ajutati-va de un bol cu apa, ca sa va curatati mainile de cojitele ardeilor) ii puneti in robotul de bucatarie si ii tocati marunt. Cu rosiile procedati in felul urmator: le puneti un minut in apa clocotita iar apoi le scoateti si le puneti in apa rece. Astfel le veti decoji cu usurinta. Taiati rosiile in doua si le puneti in robot pentru a le marunti.
Intr-o oala mai mare, care nu lipeste, puneti uleiul la incins si caliti ceapa si usturoiul, tocate marunt. Adaugati ardeiul si rosiile si amestecati. Presarati sarea si piperul, cimbrul si busuiocul, turnati in fir subtire otetul balsamic. Amestecati bine si lasati la foc mic o ora si jumatate, pana ce sosul isi schimba culoarea si devine omogen.
Turnati sosul, fierbinte cum este, in borcanele pe care le-ati tinut in cuptorul incalzit. E de ajuns sa porniti cuptorul pentru jumatate de ora, la 160 grade, il opriti, iar apoi tineti borcanele inauntru. Borcanele, evident, sigilate bine. Sosul va rezista astfel mai mult. Trebuie doar sa va decideti cu ce o serviti. Aveti grija sa o pastrati la frigider dupa aceea.

Acest sos acrisor de rosii cu ardei este ideal pentru a-l adauga peste diverse gustari: cartofi prajiti, aperitive cu branza, salate reci cu paste.

Sursa:http://ro.stiri.yahoo.com/sos-acrisor-rosii-cu-ardei-120413878.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu