Ingrediente:
10 kg ardei capia sau 10 kg ardei grasi(putem sa ii si combinam, adica 5 kg kapia si 5 kg ardei grasi),
800 ml apa,
200 ml otet,
200 g zahar,
3 linguri sare fara iod (la vrac),
1 lingurita salicil (1 plic si jumatate praf conservant),
Preparare:
Coacem
ardeii ii saram cu sare si ii lasam pentru circa 30 minute la odihna.
Ii curatam, apoi de pielita, indepartam codita si semintele si ii
asezam in borcane de 800 ml. Fiind asezati in borcane ne putem apuca de
preparat siropul ce il vom turna peste ei.
Punem intr-o oala la
fiert 800 ml apa cu 200 g zahar, 3 linguri sare, si 200 ml otet. Cand da
in clocot oprim focul, tragem oala deoparte si adaugam 1 lingurita
salicil (sau 1-1/2 plic de praf conservant), amestecam ca acesta sa se
topeasca apoi turnam acest sirop in fiecare borcan peste ardei pana se
umple. Inchidem cu capace si asezam borcanele cu ardei la dunst uscat
intre paturi pana a doua zi.
Aceasta cantitate de sirop data este de ajuns pentru 6 borcane de 800 ml.
Sursa: http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/ardei-capia-sau-ardei-grasi-copti-la-borcan.html
De aici poti cumpara sare grunjoasa:
http://www.cufarulnaturii.ro/produse/2623-sare-de-mare-grunjoasa-neiodata-500g.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu