Prep time
Cook time
Total time
Ciorba de perisoare vegana iti va aminti cu siguranta de ciorba de perisoare clasica pe care obisnuiai sa o mananci! Are acelasi gust si textura si este vegana si sanatoasa!
Author: Ruxandra Micu
Serves: 8+ portii
Ingredients
Perisoare:
- 1 cana linte rosie
- 1 sfecla mica, cat un pumn, data pe razatoarea mica
- 1 ceapa, maruntita
- 4 Linguri faina fara gluten Mix Universal Dr. Schar - sau faina normala
- 8 Linguri rase de tarate de psyllium (sau 2 oua, batute)
- 2 lingurite cimbru uscat
- ½ lingurita coriandru macinat
- ½ lingurita boia iute
- 1 lingurita boia dulce
- 2 Linguri pudra de usturoi
- sare si piper macinat, dupa gust
Ciorba:
- 1 morcov, taiat cubulete sau dat pe razatoare
- 1 pastarnac, taiat cubulete sau dat pe razatoare
- ½ cana telina, taiata cubulete sau data pe razatoare
- 1 ceapa mare, maruntita
- 4 Linguri pasta de tomate
- 3 rosii, curatate de coaja si taiate cubulete
- 2,5L apa (sau mai multa daca ciorba vi se pare prea deasa)
- 2 cani otet de la castraveciori murati (F. Important! Folositi aceasta cantitate de otet numai daca folositi otetul de la castraveciorii murati din comert - acel otet un pic dulceag. Puteti sa folositi si bors sau suc de lamaie pentru a acri ciorba.)
- 1 Lingura ulei de masline
- sare si piper macinat, dupa gust
- 3 Linguri leustean, frunze de telina sau patrunjel, maruntite
Instructions
Perisoare:
- Fierbe lintea rosie 15 minute. (cat timp fierbe lintea puteti sa preparati ciorba)
- Scurge bine lintea si pune-o in robotul de bucatarie. Proceseaza pana devine pasta. Nu adauga apa!
- Muta lintea intr-un bol mare. Adauga toate celelalte ingrediente pentru chiftelute si amesteca. Lasa compozitia sa stea aproximativ 5 minute inainte de a te apuca sa faci chiftelutele.
- Acum compozitia ar trebui sa fie destul de lipicioasa pentru a face chiftelutele. Formeaza chiftelutele si pune-le deoparte.
- Exista doua metode de a gati chiftelutele: folosind un aparat cu aburi sau cuptorul. Nu le fierbeti!
- Folosind un cuptor/aparat cu aburi:
- Pune chiftelutele in steamer. Lasa-le la aburit 20 de minute.
- "Aburite" la cuptor:
- Adauga un vas mic plin cu apa in cuptorul incins la 200C.
- Pune chiftelutele pe o tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt.
- Lasa-le la copt/aburit 20 de minute.
Ciorba:
- Adauga apa intr-o oala.
- Adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si telina.
- Asezoneaza cu sare si piper si lasa-le la fiert 15 minute.
- Adauga rosiile taiate cubulete.
- Adauga otetul de la castraveciori si lasa supa la fiert inca 10 minute. Adauga uleiul.
- Opreste focul.
- Pune perisoarele in ciorba si adauga ierburile maruntite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu