Ingrediente pentru musacaua de dovlecei si ciuperci:
- 1 cutie de ciuperci
- 4 dovlecei
- 1 ceapa
- 5 oua
- 200 g branza rasa sau mozzarella
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 legatura de marar
- 1 lingurita de cimbru uscat
- sare si pieper
Cum se prepara musacaua de dovlecei si ciuperci:
Spala dovleceii si taie-i rondele mai grosute. Unge o tava cu ulei de
masline si pune in ea dovleceii presarati cu putina sare. Lasa-i la
cuptor aproximativ 7 minute, pana cand prind putina crusta.Spala ciupercile si curata ceapa, apoi taie-le marunt si caleste-le putin, apoi asezoneaza-le cu sare, piper si cimbru, dupa gust.
Bate 3 oua si amesteca-le cu ceapa si ciupercile, apoi adauga si mararul tocat marunt.
Pune intr-un vas termorezistent un strat de dovlecei, apoi unul de ciuperci si putina mozzarella rasa. Adauga si cele 2 oua batute ramase deasupra si pune vasul la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius.
Cum se serveste musacaua de dovlcei si ciuperci:
Musacaua de dovlecei si ciuperci se serveste calda, presarata cu branza rasa.http://retete.acasa.ro/mancare-35/musaca-de-dovlecei-si-ciuperci-181431.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu